İBB’den Çölyak Hastalarına Glütensiz Üretim Tesisi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çölyak ve fenilketonüri hastaları başta olmak üzere özel beslenme ihtiyacı olan bireyler için glütensiz ürün üretimine özel yeni bir tesisi hizmete açtı. Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde kurulan Glütensiz Üretim Binası’nın açılışında konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, fabrikanın halkçı belediyeciliğin ve Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a kattığı değerlerden biri olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çölyak ve fenilketonüri hastalarının glütensiz gıdaya erişimini kolaylaştırmak amacıyla Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde Glütensiz Üretim Binası’nı hizmete açtı. Arnavutköy’de bulunan tesisin açılışı; İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir ve Halk Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Derya Atacan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, glütensiz ürün ihtiyacını karşılayacak bu modern tesisin, sadece bir üretim alanı değil, aynı zamanda sosyal bir sorumluluk projesi olduğunu vurguladı.
“Bu koskoca tesis, tüm ekonomik zorluklara ve pandemi gibi olağanüstü şartlara rağmen Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul halkına kattığı bir değerdir,” diyen Aslan, fabrikanın alın teriyle çalışan emekçilere de helal kazanç kapısı sunduğunu belirtti.
“Türkiye’nin İlk Glütensiz Üretim Tesisi”
İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tarafından işletilen yeni glütensiz üretim tesisi, glütensiz ekmek, nişastalı karışımlar ve kurabiyeler gibi ürünlerin bulaş riskinden uzak bir ortamda üretileceği bağımsız bir bina olarak inşa edildi. Tesisin günlük üretim kapasitesinin on binlerce ürüne ulaşması hedefleniyor.
Aslan, bu üretimin Türkiye’de glüten hassasiyeti bulunan bireylerin sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişimi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.
“İBB Hizmet Vermeye Devam Ediyor”
Törende konuşan Nuri Aslan, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da selamlarını iletti.
“Kimse merak etmesin, hizmetlerimiz devam ediyor,” diyen Aslan, İmamoğlu’nun halkçı yönetim anlayışıyla başlattığı projelerin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
“Halkçı Belediyecilik Mirası Yaşatılıyor”
Fabrikaya ismi verilen merhum belediye başkanı Ahmet İsvan’ı anan Aslan, Halk Ekmek’in 1978’den bu yana dar gelirli vatandaşlara sağlıklı ve ucuz ekmek ulaştırma misyonunu sürdürdüğünü kaydetti.
“Ekrem Başkanımız, bu fabrikayı göreve geldiğinde yüzde 1 ilerleme düzeyinde devraldı. Bugün Türkiye’nin en büyük ve en modern ekmek fabrikasına dönüştü,” dedi.
“İstanbul’un Sofralarına Ulaşan Ekmek”
Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın 78 bin metrekarelik alanda kurulu olduğunu belirten Aslan, günlük yaklaşık 1,8 milyon ekmek üretildiğini ve bunun 1,2 milyon İstanbullunun sofrasına ulaştığını aktardı. Glütensiz tesisle birlikte bu hizmet ağının daha kapsayıcı hale geldiğini söyledi.
Törenin ardından protokol üyeleri tesisi gezerek üretim süreci hakkında bilgi aldı. Tesisin, glüten hassasiyeti bulunan bireyler için sürdürülebilir bir çözüm sunması hedefleniyor.
Ajans Expres Gazetesi
Tepkiniz Nedir?






