Afyonkarahisar’da Bir Kez Daha Dünya Rekoru

UNESCO Gastronomi Şehri Afyonkarahisar, 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde “Dünyanın En Büyük Sucuklu Yumurtası” rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 1 ton sucuk, 15 bin yumurta ve 25 metrekarelik dev tavayla hazırlanan 1930 kiloluk dev sucuklu yumurta, 30 şefin emeğiyle hazırlandı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu başarının şehrin adını dünyaya yeniden duyurduğunu belirtti.

Eylül 21, 2025 - 21:10
Afyonkarahisar’da Bir Kez Daha Dünya Rekoru

Afyonkarahisar, bir kez daha gastronomi alanında dünya sahnesine çıktı. UNESCO tarafından Gastronomi Şehri unvanına sahip olan kent, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında yeni bir Guinness dünya rekoruna imza attı.

Festivalin ilk gününde düzenlenen rekor denemesinde, 1 ton Afyon sucuğu, 15 bin adet yumurta ve 25 metrekarelik dev bir tava kullanılarak “Dünyanın En Büyük Sucuklu Yumurtası” hazırlandı. Hazırlıklar, Guinness Dünya Rekorları Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici’nin gözetiminde ve 30 şefin koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

Yapılan ölçümler sonucunda tam 1930 kilogramlık sucuklu yumurta, Guinness Rekorlar Kitabı’na resmen kaydedildi.

Rekor sonrası açıklama yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Afyonkarahisarımız için yeniden tarihi bir an yaşadık. Başta hedefimiz 1000 kilo idi ancak emeğimiz ve dayanışmamız bize 1930 kilo ile dünya rekorunu getirdi. Şehrimizin adını bir kez daha tüm dünyaya duyurduk. Bu başarı tüm Afyonkarahisarlılarındır” ifadelerini kullandı.

Bu yeni rekor, şehrin gastronomi potansiyelini uluslararası alanda bir kez daha kanıtlamış oldu. Festival, lezzet şöleninin yanı sıra şehre kültürel ve turistik katkılar sunmaya devam ediyor.

Ajans Expres Gazetesi

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow